latinalaisen amerikan matkassa

Friday, November 17, 2006

Jaco ja mista ovat herkulliset surffipojat tehty?


JACO JA MISTA OVAT HERKULLISET SURFFIPOJAT TEHTY???

Jaco on Costa Rican paakaupungista San Josesta lahdettaessa lahin kehittynyt rantakohde. Siisti, elavainen pikkukaupunki, jonka kaduilla sinut imaistaan suoraan surffareiden ihmeelliseen maailmaan. Jacon vesille hakeutuu suuri joukko ammattisurffareita etsimaan myrskyn huippua seka sita "taydellista aaltoa".Onneksemme olemme taalla ns. sadekauden aikana, jolloin sesonki ei ole huipussaan, silla talloin kaupunki tayttyy turisteista ja aanekkaista juhlijoista..Voimme vain kuvitella kuinka tama rauhallinen kupla Jacon ymparilla tulee puhkeamaan parin kuukauden sisalla.Seuraavaksi avaamme hieman surffauksen salaperaista esirippua..
Surffaus on maailman vanhin urheilulaji, joka sai alkunsa yli 3000 vuotta sitten Lantisessa Polynesiassa. Ensimmaiset surffarit olivat kalastajia eika ole taysin varmaa tietoa milloin nykyisesta ilmiosta kehittyi urheilulaji. Kuitenkin jo 1400-luvulla kuninkaalliset olivat innostuneita urheilusta, jota kutsuttiin nimella "he'enalu". He'e tarkoittaa muuntumista kiinteasta nestemaiseen ja nalu kuvastaa aaltoliiketta.
Tana paivana Surffaus on todellakin kehittynyt intensiiviseksi urheilulajiksi, jossa voi kokea meren voiman..Taydellisen aallon loytaminen on naille kiintea peppuisille pojille ja tytoille taytta todellisuutta varsinkin nyt kun Maailma on tullut yha "pienemmaksi'..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home