latinalaisen amerikan matkassa

Thursday, November 23, 2006

Puerto Viejo de Talamanca




Olemme siirtyneet nyt vaihteeksi ihailemaan Costa Rican Karibian puoleista rannikkoa mika avasi meille taysin uuden maan. Puerto Viejo on pieni pala Jamaikaa periaatteessa keskella ei mitaan..Ja ei mitaan onkin hyva "sanonta" kuvailemaan tassa kylassa vietettya aikaa. Ihmiset taalla kasvattelevat rastojaan, lauleskelevat ajaessaan pyoralla ojaan ja kaikin puolin elavat aikaa jota kutsutaan myos 60-luvuksi.. Nain pienen pienessa kylassa myos meidan taytyy unohtaa viimeisimmatkin "kiireet" ja vain nauttia elamasta.
Sanomattakin selvaa, etta reggaemusiikki ja Bob Marley ovat taman paikan arkipaivaa ja edustavat nykyajan rastafari-kulttuuria , mutta eivat niiden juuria. Reggae itse musiikkina toi rastafari-kulttuurin julkisuuteen 1970-luvun Jamaikalla, missa se edusti maan nationalismia. Itse rastafari-kulttuuri kehittyi paljon aiemmin Jamaikalla ja perustui Afrikkaan suuntautuneeseen kulttuuriin seka vahvaan henkiseen yhteyteen "aitimaa" Afrikan kanssa. Rastafari onkin nahtava enemman uskontona, mika korostaa ajatusta siita, etta mustat ihmiset ovat matkailijoita kotimaansa ulkopuolella. Totuushan tietenkin on se, etta esimerkiksi taalla, vain muutama prosentti edustaa kyseista kulttuuria. Ihmiset Puerto Viejossa ennemminkin tanssivat letkeasti aamunkoittoon, ruokailevat Love 'n Pizza paikoissa ja toivottavat toisilleen rauhallista yota ja huomenta. Mutta...Taalta saa vuokrattua oman riippumaton hyvin halvalla ja nukuttua turvallisesti palmun alla aamun koittoon. (Ei suositeltavaa nain hurrikaanikaudella, silla keinun kyyti takaa sinulle pahan olon..ei unta) Matkustaessasi Costa Ricassa, ehdottomasti tama kyla on kokemisen arvoinen!
P.S Kannattaa huomioida, etenkin jos olet nainen matkalla, etta elamantapa taalla toki edustaa rauhaa, mutta sivuvaikutukset saattavat olla painvastaisia..Vaara katse tai kieltaytyminen paikallisten miesten seurasta saattaa aiheuttaa ylimaaraisia ongelmia.

Puerto Viejoon matkustaessa kannattaa varautua taskulampun valttamattomyyteen. Taalla kun sahkot katkeilevat paivittain. Kyla ei ole valaistu millaan tavalla joten pimeys on todellakin pimeaa. Eilen illalla sahkot olivat poissa hyvinkin pitkaan mika hankaloitti jopa pieniakin liikkeita. Epamiellyttavaa on myos se, etta ravuilla on aina pimean aikaan menossa suuri kansanvaellus, joten haluat kenties nahda jokaisen askeleesi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home