latinalaisen amerikan matkassa

Tuesday, December 05, 2006

Kolumbia, Cartagena


Heipa hei pitkasta aikaa. Hiljaiseloa sanan varsinaisessa merkityksessa. Olimme jumissa San Josessa vahan liiankin kauan ja se tekee kylla ihmeita mielelle. Lamaantumisaste oli korkein mita koskaan. Paadyimme ottamaan lennon Kolumbiaan, mika on loppujen lopuksi halvin seka jarkevin vaihtoehto. Ainoa ongelma on, etta sinun tulisi ostaa myos lentolippu pois Kolumbiasta jotta paaset maahan. Meille tama saanto oli mahdottomuus (jatkamme bussilla Venezuelaan), joten paatimme ottaa riskin ja luottaa hurmaavaan vetovoimaamme.. Hyvin kavi. Eli eilen rantauduttiin ongelmitta Kolumbiaan.
Vahan faktoja maasta..Paakaupunki Bogota ja maassa asukkaita noin 43 miljoonaa. Maa on nain maatiaisten sanoilla kooltaan yhta kuin Ranska, Espanja seka Portugal. Eli jonkinmoisesta alueesta voi jo nytkin puhua. Kolumbialla on hieman kyseenalainen maine, eika tietenkaan suotta. Liikkuessasi Kolumbiassa, sinun tulisi noudattaa aarimmaista varovaisuutta tietyilla alueilla. Pitkien sisallissotien repima Kolumbia on vihdoin paassyt hieman tasapainoon, mutta vain heidan mittapuussaan. Huumeiden vastainen sota Escobarin "kulta-ajoilta" jatkuu ja kartellit vaikuttavat edelleen lahinna Guerillojen (paikallisien sissien) johdolla. Kolumbia on yllattavan turvallinen maa matkustaa jos osaa valttaa tiettyja alueita; Darien Gap eli alue Panaman ja Kolumbian rajalla on taysin suljettu huumekaupan seka Guerillojen toiminnan vuoksi. Alueella kaydaan jatkuvia taisteluja paikallisten armeijoiden seka sissijoukkojen valilla. (Voit toki palkata yksityisen oppaan ja vaeltaa rajan yli, mutta se saattaisi olla melko varma itsemurha) Guerillat omistavat myos edelleen noin 40% maasta; Medellin, Cali seka niiden maalaisalueet ja etelan kokaiiniviljelmat eivat valttamatta ole turvallista seutua nautiskella henkensa edesta Kolumbian ilmapiirista. Kuitenkin, kaikista vaikeuksista seka verisesta historiastaan huolimatta Kolumbialaiset ovat todella sydammellista kansaa, jonka vieraanvaraisuus on ylitsevuotavaa. Palvelu ensiluokkaa, Karibian rannikko todella upeaa aluetta ja Bogota ei koskaan nuku. Joten, jos Kolumbia on haaveissasi niin tanne uskaltautuu min.15e paivabudjetilla. Halpaa, kaunista, meluisaa..Mutta kaikki sen arvoista ja paljon enemman!
Cartagena: Sijaitsee Kolumbian Karibian rannikolla, missa siis talla hetkella olemme. Kaupunki loydettiin noin 1533 ja se toimi intiaanien kauppa- seka satamakaupunkina. Espanjalaisten loydettya Etela-Amerikan seka intiaanien aarteet, Cartagenasta tuli ryostosaaliiden sailytyspaikka. Kaupunki onkin historiassaan karsinyt useista tuhoisista merirosvohyokkayksista, minka vuoksi Cartagenaa ymparoi useat linnoitukset muureineen.
Tama kaupunki on todellakin arkkitehtuuriltaan seka ilmapiiriltaan Kolumbian kauneimpia eika sita tulisi ohittaa.
Muuten tunnelmia tasta maasta voisi kuvata muutamalla sanalla; Kaaosta, metelia ja hienoa fiilista!! Jos taalla ei loukkaannu liikenteessa niin ei missaan..Jos taalla ei kuulo huonone niin ei missaan..Majoituksen suhteen Cartagenassa on muutama asia, mika saattaa olla huomioitavan arvoinen. Getsemanin alueelle majoittuessasi paaset halvalla, mutta olet huumekaupan keskuskadulla, Calle Media Lunalla. Muutama hostelli tallakin kadulla on turvallinen ja huolehtii hyvinvoinnistasi, esim. Hotel Holiday seka Hotel el Doral, muut saattavat palvella enemman paikallista liiketoimintaa kuin sinua. Bocagrande, eli "keskusta" on turvallisempi, mutta kalliimpi vaihtoehto. Itse valitsimme Getsemanin, mutta terve jarki auttaa ongelmassa kuin ongelmassa.
Naismatkaajien kannattaa myos todellakin kasvattaa hermojaan, silla tassa maassa kaikenlainen huutelu, viheltely, sihina ja muu mahdollinen on huipussaan. Odotamme vain sita hetkea milloin toinen meista sekoaa ja alkaa sihista takaisin. Tanaan olimme hyvin lahella..
Seuraavia kuulumisia Kolumbian suurimmalta mutatulivuorelta (hmmm..), Playa Blancalta ja vaikka mista muualta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home