latinalaisen amerikan matkassa

Thursday, March 08, 2007

Mendoza




Terveisia taalta viinirypaleiden ja pihvien keskelta.. Viinin suurina rakastajina olemme Edenissa. Matkustaminen Argentiinassa tuntuu todellakin hyvin helpolta ja arki lahestyy jo normaalia, emme sitten tieda onkos sekaan nyt niin hyva juttu. Vaikka Argentiina onkin halpa maa niin liikkuminen maan sisalla rokottaa ohuita lompakoitamme huomattavasti naapurimaata enemman. Hinnat ovat Boliviaa monta kertaa kalliimmat, joten jokainen liike tassa maassa sattuu sieluun. AUTCH! ( Esim. 18h bussimatka noin 50 €, Boliviassa reilu 10€) Tokihan taalla nuo bussien laadulliset erot Boliviaan on suuret, mutta kuten viimeisin bussimatkamme osoitti, emme todellakaan tarvi sita kaikkea. Astuimme sisaan isoon kauniiseen metalliautoon ja heti bussin notkahdettua liikkeelle show alkoi. Viinitarjoilusta bingoon.. Kuka haluaa pelata bingoa linja-autossa? (tai ollenkaan?) Onko valttamatonta tarjoilla vuosikertaviinia kolmen lajin illallisen kera? Yhteislaulua? Ehei! Toivottavasti huominen matkamme Buenos Airesiin olisi hieman matalammalla profiililla toteutettu tai alamme vakavasti harkitsemaan liftausta.




Mendoza on siis Argentiinan yksi tarkeimmista viinintuotantoalueista. Teimme eilen paivan mittaisen pyoraretken kaupungin ulkopuolella ja suosittelemme! Noin 10 eurolla voi vuokrata pyoran ja hintaan kuuluu myos opastetut kierrokset neljalla viinitilalla, viinimuseossa, suklaa- ja likooritehtaassa seka paivallinen pienessa kartanossa matkan varrella. Hauskaa oli emmeka edes kolaroineet niin pahasti kuin olimme odottaneet. Viininmaistajaiset ja muut kokonaiset pullot yhdistettyna pyorailyyn ovat hauska, mutta vaarallinen yhdistelma.. Naispuolisten pyorailjoiden kannattaa myos vakavasti harkita haluaako valita polkupyorista juuri sita miesten mallia, silla allekirjoittaneet eivat pysty talla hetkella kunnolla istumaan.. Hyvin tuhma ja kova tuo satula..ja tanko..
"I was able to drink and drive" www.bikesandwines.com
Mendozassa on myos hyvin paljon muita aktiviteetteja ja hyvin halvalla. Koskenlaskua, kiipeilya, ratsastusta seka erilaisia retkia ymparoivaan vuoristoon seka Inkojen raunioille. Kaupunki itsessaankin on hyvin hyvin kaunis puistoineen, joten kannattaa ehdottomasti poiketa jos sattuu pyorimaan kulmilla.
Mutta seuraavaksi kuulumisia Uruguaysta, minne saavumme hurjan yhteislaulun seka bingon kera lauantaina. Onkohan ne viela hirvean vihaisia suomalaisille? Pitaako suojautua? Emmeko saa vielakaan laittaa suomibikineita seka vainamoishattua paallemme?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home