latinalaisen amerikan matkassa

Tuesday, March 27, 2007

Buenos Aires ja mielenrauhan menetys




NOOOO!!! Olemme maalaistuneet, haluamme raitista ilmaa..Voisiko moskiitto tormata paallesi ennemmin kuin iso iso ihminen..Autot pitavat kauheasti metelia, kaikilla on kiire. Miksi kukaan ei hymyile?
Olemme Buenos Airesissa, keskella kaikkea. Toki pakenemme huomenna Iguazulle painimaan pantterien kanssa, mutta takaisinkin taytyy tulla. Jotenkin ahdistaa pahasti tama kaupungin harmaus (vaikka kaunis onkin), kiire, melu, ihmiset.. Haluaisi ennemmin hengittaa tuulta ja kellua aaltojen mukana.
Toki, nain kulinaristeina meille suodaan myos nautintoja. Ravintoloita, ravintoloita..ravintoloita.(Mutta missa rahat?) Kuolataan siis ikkunan takana ja kuvitellaan loput. Eilen yritettiin rohkeina sisaan, mutta tajuttiin, etta mammona riittaa vain palaan munakasta seka liraukseen keittoa. JIPII! Tosin paremmin kuin ei mitaan, ei siina. On oppinut olla valittamatta.
Kuiteskin, Buenos Aires on toki vierailtavan arvoinen. Yoelama vilkas seka kulttuuria ja taidetta loputtomiin. Taalla kannattaa ehdottomasti kokea paikallinen jalkapallopeli! Hienoa meininkia! Varokaa vain niita palavia "soihtuja".
Myos tangoesitykset ovat vaikuttavia. Itkemme silmamme umpeen hieman myohemmin. Taalla voi myos ottaa tangotunteja, www.noraschvartz.com.ar, joten Katja jo tassa venyttelee selkalihaksiaan kohtalokkaan kaareen. Maaria treenaa hauistaan, jotta tytto ei paase lipeamaan. Ahdamme vain raihnaiset kehomme dramaattiseen royhelosatiiniin ja sitten menoksi!
Taiteista innostuneille Museo Nacional de Bellas Artes on loistava paikka vierailla. Kyseinen paikka on yksi maailman suurimmista taidemuseoista yli 10 000 tuhannen teoksen kokoelmallaan. Taiteilijoista mm. Monet, Goya seka Rembrandt. (Maarian aidille siis tiedoksi)
BA.n historiallisin paikka on Plaza de Mayo, ensimmainen paikka missa kannattaa vierailla. Siella on tapahtunut Argentiinan legendaarisimmat tapahtumat, kuten toukokuun vallankumous 1810. Joka torstai "Mothers of May Square", eli aidit, kokoontuvat aukiolle etsimaan verisen historian vuoksi kadonneita lapsiaan. Aukiolla kannattaa varoa kyyhkysia, Alfred Hitchcokin linnut voivat pommittaa sinua pienella lahjalla;)
Majoituksen hinnat ovat hieman kalliimat, luonnollisesti, 8-15 euroa kohtuutason hostelli.
Itse suosittelemme La Mesunda hostellia, Av Boedo 742.
Mutta, palaillaan taas tuossa maanantaina asiaan, ja katsotaan voittiko painissa me vaiko iso kissa. Onko Maaria onnistunut katoamistempussaan?


0 Comments:

Post a Comment

<< Home