latinalaisen amerikan matkassa

Tuesday, December 26, 2006

Kolumbialainen joulu..olut




Feliz navidad!!! Olemme talla hetkella elamassa vahvasti kolumbialaisessa joulutunnelmassa Santa Martan kaupungissa, reilut 200 kilometria lahempana Venezuelan rajaa. Kaupungissa itsessaan ei ole liikaa nahtavaa, mutta luonto ymparilla on todella kaunis ja tekemista siis riittaa.
Mutta.. itseasiaan..Kolumbialainen "harras" katolinen perhejuhla osoittautui joksikin ihan muuksi. Tama maa villiintyy ja meno karkaa mummoilla, vaareilla, lapsilla ja lastenlapsilla perheineen taysin kasista. Viina virtaa ja olut kuohuaa kaduilla 24/7, musiikin pauhatessa ja ihmisten tanssiessa hurjien promillemaarien siivittamana aamunkoittoon. Kolumbiakiintion muutenkin ollessa enemman kuin taynna, hautauduimme eilen vasyneina peiton alle haaveilemaan siita kuuluisasta joulurauhasta. Paikallisten ilotulitteiden eli rajahteiden/ammusten paukahdellessa vuorten rinteilla, me sytytimme kaksi sinista kynttilaa, vaihdoimme Kindermunalahjat ja joimme pullollisen punaviinia. Tanaan, 26.12, nuo tragikoomiset kaksi paivaa ovat vain kipea muisto pienissa mielissamme;)
Ylihuomenna alkaa matka kohti uusia seikkailuja ja maita, mutta sita ennen kaymme viela rauhoittumassa apinoiden sylissa Tayronassa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home