latinalaisen amerikan matkassa

Sunday, April 01, 2007

Iguazu




No reipas hei!
Taalla sita Iguazulla ollaan. Saimme kunnian matkustaa 20h sikaosastolla, missa miehet rakivat ja ryyppasivat seka naiset juoksivat kilpaa vessassa ettei haju vain paase haihtumaan. On myos hyvin todennakoista, etta joko missataan lento taikka rynnataan kentalle suoraan taalta viidakosta.. Viela muutama paiva aikaa paasta pois, mutta ongelmia sitakin enemman.
Mutta, Iguazusta siis. Tanne Puerto Iguazuun tullessa kannattaa ehdottomasti majoittua Argentiinan puolelle, Hostel Inn, Route 12. Hinta vaihtelee 5-15 euroa , riippuen haluatko jakaa huoneesi 8 muun kanssa, vai et, taikka otatko kodan. Ihan loistava hostelli, kaunis uima-allas, aurinko ja omituisia katoavaisia tilanteita;)
Putoukset oli todellakin lumoava kokemus. Veden ja luonnonvoima pysayttaa..ja pysayttaa. Iguazu fallsit on noin 200 000 vuotta vanhoja, 23 kilometrin alueella Iguazun seka Parana-joen varrella. ( Brasilia ja Argentiina) ja korkeimmillaan 80 metria. Veden korkeudesta riippuen putouksia voi nahda jopa toista sataa. Iguazun "Paholaisen kurkussa" voit pohdiskella elamaasi veden huutaessa ohjeita tulevaisuutta varten. Toisin sanoen, kaikki ongelmat tuntuvat hyvinkin mitattomilta. Katjalle kohina kuiskaili oudon, mutta viisaan lauseen; "Kun pimea laskeutuu niin hetki nousee ja nousee..ja nousee. "
Ollaan taas tosiaan oltu hieman pulassa..yllatys. Pankin koodit ei toimi, automaatista loppuu kateinen, hatapuheluihin ei vastailla. Ei ole rahaa edes siihen pieneen liraukseen keittoa..ei majoitukseen..Taksille ollaan jo velkaa, puhelinkioskista puhumattakaan;) Olemme oppineet kyhaamaan pehmean pedin palmuista..Sopulien kanssa sylikkain, puuma kainalossa. JEIH!

"De bedste og kaerligste hilsner fra det sydlige paradis!!!"

Kaerlig hilsen
Maaria

Tanskalainen ystava hieman hairitsee. Jatketaan huomenna.
Vasynyt huominen..
Viimeisia tunteja Iguazulla, mutta Maarian maailma ei tule koskaan olemaan enaa entisellaan. Kello 04.00 Maaria aukaisee silmansa, heraa johonkin..Iguazu Fallsin ravintolan tarjoilija, Juan, alastomana ja taysin luvatta huoneessamme. ?????? Itseteosta kiinni jaatyaan mies pakeni paljas peppu vilkkuen nopeammin kuin salama. Mutta.. Eihan tasta shokista meinaa sitten toipua. Uskaltaako enaa menna ravintolaan syomaan? Vai loydammeko jokaisen miestarjoilijan riisuttuna huoneestamme? HYI! Voisimmeko sanoa, etta yksi oudoimmista ja epamiellyttavimmista tilanteista talla matkalla ja tassa elamassa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home