latinalaisen amerikan matkassa

Thursday, January 04, 2007

Tayronan kansallispuisto ja Taganga



Vieraillessasi Santa Martassa ala missaan nimessa missaa yhta maailman upeimmista kansallipuistoista eli Tayronaa. Tayronan kansallispuisto on noin tunnin bussimatkan paassa Santa Martasta. Busseja Tayronaan lahtee pari kertaa tunnissa, mutta lahtopaikkaa on hieman hankala loytaa. Pysakki sijaitsee keskella Kolumbialaista markkinahulinaa roskakasojen ja slummitalojen "takapihalla".. Aikaa Tayronaan kannattaa varata muutamasta paivasta viikkoon, silla pelkissa kavelymatkoissa kestaa paiva ellei kauemmin. Samoilimme ensin viidakossa muutaman tunnin, kahlaten lapi hevosen kakkojen ja mudan, yltapaalta markina vesilatakoista seka hiesta, mutta se oli sen arvoista. Eteemme avautui palmujen reunustama henkeasalpaava ranta aaltoineen seka upeine kivikkoineen. Tayronassa voi vuokrata riippukeinun parilla eurolla ja keinua uneen auringon laskiessa meren aaltoihin. Itse puistossa on kolme varsinaista rantaa, jokainen toistaan kauniimpi. Myos paikalliset suosivat paikkaa loman vietossaan eli sukella mukaan kolumbialaiseen leirielamaan ja varikkaat paivasi on taattu!
Santa Martasta 5 kilometrin paassa sijaitsee pieni kalastajakyla Taganga, mika on parempi paikka majoittua kuin itse kaupunki. Idyllisia pikku hostelleja seka poukamia rantoineen. Kylassa on myos helppo ja halpa ottaa sukelluskursseja seka retkia Karibian merelle.
Santa Martasta jarjestetaan myos 6 paivan mittaisia vaellusretkia Ciudad Perdidaan eli kadonneeseen kaupunkiin. Ciudad Perdida sijaitsee syvalla viidakon sydamessa ja vaellusmatka tulee olemaan raskas ja mutainen. Mutta sen arvoinen. Entisaikojen intiaanien paakaupunki avautuu eteesi viidakon alta uskomattoman kauniina. Tassa retkessa vain kannattaa muistaa, etta joitain Querillojen hyokkayksia on raportoitu viime vuosina, eli turvallisuustilanne olisi syyta tarkistaa ennen lahtoa.
26.7.2007
Kommenteista päätellen tietoja jäi sitten uupumaan, joten lisäilen niitä nyt sitten näin jälkikäteen.... Eli Tayronassa kyllä monenlaista majoitusta tarjolla. Itse suosittelen riippukeinua, lähes ilmainen majoitus. Jos haluaa hieman helliä itseään niin kauniita majoja löytyy, joita voipi tiedustella paikan päällä. WC mahdollisuudet toimii, joten sinne vain!!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home