latinalaisen amerikan matkassa

Friday, January 05, 2007

Venezuela


Joulupukki on varmaan tehnyt jotain hyvin tuhmaa venezuelalaisille...Tai sitten tama maa ei muuten vain suosi Suomea. Saavuttiin Venezuelaan noin viikko sitten ja jokainen paiva on ollut yhta taistelua arjen pienia ja isoja ongelmia vastaan. Noin vuorokauden bussimatkan jalkeen astuimme ulos Caracasin polttavaan aurinkoon..Viela kuumottavampaa tuli kun huomasimme, etta yksikaan luottokorteistamme ei enaa toiminut, ja olimme tietenkin myos ilman kateista. Missa voi nukkua ilman rahaa? Entas syoda? Tai kuinka edes paasta pois maasta? Ja kuinka tama on edes mahdollista? Tuntien saatamisen jalkeen loysimme vihdoin pankin, joka armollisesti suostui antamaan rahaa Master Cardilla..Tama on kuulemma yleinen ongelma Venezuelassa, joten kannattaa varata mukaan enemman kuin tarpeeksi kateista. Myos puhelimet lopettivat toimintansa, mika osoittautui kohtalokkaaksi ongelmaksi myohemmin kun tulimme ryostetyksi. Joten sinne meni kortit ja kaikki.. Kuinka soittaa apua ilman rahaa? Ilman puhelinta? Farssi kasvoi viela isommaksi kun menimme hostelliimme pyytamaan apua, siella sitten huudettiin punaisena omistajan kanssa, joka paikallisen huumausaineen vaikutuksen alaisena kaansi koko tilanteen ylosalaisin. Maaria vihastuksissaan purki tuntojaan varpaaseensa, joka on nyt kipea, sininen ja turvonnut. Iso kiitos tilanteen selviamisesta kuuluu Suomen konsulaatille, Tommi-pojalle, Western Unionille seka Finnmatkoille.
Muuten uusivuosi kului leppoisissa merkeissa Margaritan saarella, missa sielu lepaa kuvankauniilla rannoilla meren aaltoja kuunnellessa.
Uusia ongelmia ja mustia pilvia ilmestyi taivaalle.. Ryoston takia jouduimme jaamaan Venezuelaan pidemmaksi aikaa kuin oli suunnitteilla (itseasiassa olemme vielakin taalla ...) Venezuelassa on talla hetkella high season, mika tarkoittaa sita, etta majoitusta on mahdoton saada ilman varausta. Siina asiassa iso kiitos aarettoman ihanille ja ystavallisille, REHELLISILLE paikallisille, jotka ovat majoittaneet meita kotiinsa seka vasta rakenteilla olevaan hotelliin.
Venezuela yleensakin on esimerkiksi Kolumbiaan verrattuna, hyvin hyvin levoton ja aggressiivinen maa. Ihmiset ovat (mikali se on mahdollista) hyvin paljon levottomampia, aanekkaampia seka kaikesta mahdollisesta enemman sekaisin. Rikollisuus alkaakin olemaan maassa iso ongelma. Joten kaikki mahdolliset varoitukset kannattaa ottaa taalla enemman kuin tosissaan.
Talla hetkella tosiaan viimeisia tunteja (toivottavasti) Puerto la Cruzissa, josta parin paivan bussimatkan jalkeen saavumme Manaukseen Brasiliaan. Matka jatkuu sielta Boliviaan, missa meidan pitaisi olla noin viikon kuluttua. Toki tahankin etappiin kuuluu hieman kyseenalaisia paikkoja, kuten Porto Velho, lahella Bolivian rajaa..Joten toivottakaamme meille onnea ja menestysta.
Nain persikkaista talla kertaa..
26.6.2007
Pientä varoituksen sanaa Venezuelaan matkustaville immeisille... Älkää, jos mahdollista, nostako rahaa automaateilta vaan luottokortilta pankin sisältä. Maarian luottokortti sitten oli hänen itsensä tietämättä kopioitu jollain niistä kolmesta automaatista missä sitä käytettiin ja puolen vuoden jälkeen tili tyhjennetty. Ikävä yllätys tulla ryöstetyksi kyseisessä maassa kortilla, joka on kuitenkin koko ajan ollut hallussasi.
Kaupassa ostoksia ei kannata muutenkaan korteilla maksaa.

2 Comments:

Blogger Tiuku said...

Älkkä olko tylsiä... Kertokaa nyt ihmeessä ryöstön kaikki yksityiskohdat!

Venezuela lienee mantereen vaarallisimpia maita nykyään, varovaisuuskaa ei aina auta, jos huono sattuu huono tuuri kohdalle.

Mitenkä Isla Margarita vertautuu Cartagenaan tai Costa Rican rantakohteisiin?

2:33 PM  
Blogger Katja&Maaria said...

Isla Margarita on hyvinkin turisti paikka...toki rannat ihania, mutta hinnat luonnollisesti taivaissa. Ehkä ei reppumatkaajien ykköskohde...Suomestakin sinne järjestetään matkoja, joten...
Mitäs mitäs..kaksi miestä pääsi yllättämään pimeällä hypäten pusikosta puukkoineen. Onneksi selvittiin vain ruhjeilla ja säikähdyksillä. valitsivat vain erittäin hyvän ajankohdan ryöstölleen kun siinä tilanteessa sattui olemaan tuota omaisuuttakin mukana.

5:45 AM  

Post a Comment

<< Home